A Nagy pénzrablás idézetek

nagy pénzrablás idézetek

A Nagy pénzrablás (La Casa De Papel, Money Heist) a Netflix egyik legnépszerűbb sorozata, ami az egész világot meghódította. Argentínától Indiáig rajongók millió követték, hogy a Professzor és csapata hogy rabolják ki a Spanyol Pénzverdét, vagy lopják el Spanyolország aranytartalékát.  Magyarországon is a legnézettebb sorozatok közé tartozik, és a 2021-es Google keresések alapján is ott van az élmezőnyben. A sorozat tele volt váratlan fordulatokkal, izgalmakkal, sok érzelemmel és emlékezetes mondatokkal. Összegyűjtöttük a legjobb Nagy pénzrablás idézetet Tokyótó, Nairobitól, Berlintől, Professzortól, Raqueltől és a többiektől.

A Nagy pénzrablás idézetek

Raquel / Lisszabon

Túl nyugodt ahhoz, hogy elmebeteg legyen.

 

Ez egy kibaszott sakkjátszma, és mi állunk vesztésre.

 

A tolvajt menekülés közben kapják el, mi viszont passzívak vagyunk.

 

A ti korotokban azt hittem, hogy enyém a világ, hogy nem fogok visszanézni a nyomorult életemre, és sosem bánok meg semmit.

 

Talán nyomozóként nem ezt kellene mondanom annak, aki elterezte a Spanyol Királyi Pénzverde elleni támadást, de nőként, olyan nőként, aki éveken keresztűl mindentől félt, mindentől, aki bízott valakiben, aki bár tudta, milyen sebezhető vagyok, ennek ellenére kurvára átvert, így már nem is hangzik őrültségnek igaz? Simán közeledhettél volna, hogy puhatolózz. Mikrofonoztál volna be, csak egy kurva mikrofon érted. De nem, de nem, dehogyis, tegnap együtt álmodoztunk. Basszus, a jövőről beszéltünk, ki a franc vagy te, ki vagy, egy kibaszott pszichopata?

 

Nem tudom, hogy kik a jó fiúk és kik a rosszak.

 

Angel: Raquel elárulnád mi a fenét csinálsz? Ezzel tönkre teszed az életedet.
Raquel: Angel, ez az új életem. És tudod mit? Ezerszer jobb annál, ami volt.
Angel: Azt képzeled, hogy valami filmben élsz, vagy mi? Figyelj Raquel, minden film véget ér, és nem minden film végződik happy enddel. Ugye tudod, hogy üldözni foglak?
Raquel: Mondj valami újat is. Állandóan a nyomomban voltál.

 

Akkor sem értenéd a szerelmünket, ha hétszer születnél újra erre a földre.

 

Tudom, hogy nincs esélyünk. Ennek ellenére megláttam benne a romantikát. Ásott egy alagútat, hogy kimenekítsen a bíróságról, kaptam egy sétarepülést Madrid felett, egy katonai repülővel, majd bejuttatott a spanyol jegybankba, miközben 3000 rendőr figyelt.

 

Nem vagyunk könnyű helyzetben, de legalább még élünk.

 

Nairobi

Kezdődjék a matriarchátus!

 

Ngy pénzrablás idézet, Nairobi, Kezdődjék a matriarchátus

Fejjel a falnak, Tokyo stílus!

 

Torres úr tudja, hogy mi maga? Maga kurvára a hónap legjobb túsza!

 

Ne baszakodj Berlin, ez nem egy Tarantino film!

 

Mint látja ez egy ki bassza el jobban bajnokság.

 

Torkig vagyok a patriarchátussal!

 

Tokyo

 

Az a jó a kapcsolatokban, hogy idővel elfelejtük hogyan kezdődtek.

 

Ha a fotóm ismét a hírekbe kerül, a történelem legnagyobb rablása legyen az oka.

 

Mi ez? Egy eljegyzési dögcédula?

 

A dugásnál több kell ahhoz, hogy működjön egy kapcsolat.

 

Egy M16-os golyója 3510 km/órás sebességgel lő ki. Gyorsabban célba ér, mint a hangja. Ha eltalálja a szívedet, meg sem hallod a golyót, ami megöl. Így értettem meg, hogy mindent elbasztam a másodperc törtrésze alatt, és pont úgy, mint mindig.

 

Sosem volt igazabb a mondás, hogy az idő pénz, de még mennyi pénz. Óránként 8 millió eurót nyomtattunk.

 

Minden múltbéli döntésünk ekerülhetetlenül utolér a jövőben.

 

Akármennyit is agyalsz, a dolgok nem mindig úgy alakulnak, ahogy várnánk.

 

A Professzor felkészített minket minden eshetőségre, de legyünk őszinték, az elmélet és a gyakorlat két külön dolog.

 

Elvégre a szerelem jó ok arra, hogy minden szétessen.

 

Azt mondják, amikor eljön értünk a halál, végre tisztán látjuk az életünket.

 

A szerelem olyan, mint a libikóka.
Ha az egyik fent van, a másik lent.
Az egyensúly mindig elbaszódik.
Az idó, a monotónia, és a hozzám hasonló emberek miatt,
akik csak úgy tudják elviselni a fájdalmat,
hogy visszaadják.

 

A szerelemben mindig van egy ketyegő óra, mindig van visszaszámlálás. Nem elég csak szeretni valakit. Időben kell érkezni.

 

A szerelem mozgatja a világot. De a gyűlölet szorosan a második.

 

Az életben vannak pillanatok, amikor jól jönne egy rohadt távirányító, hogy megállíthassuk. Még ha csak öt percre is.

 

Kevés vagyok a fiadhoz, mi? Inkább túl sok neki.

 

Egy labilis nő vagyok, aki mindenkivel kibaszik. Mintha egy filmben látnám magam érted, és nem ismerek magamra. Én azt hittem, hogy más vagyok, de csak egy dilis vagyok, aki mindenkinek árt, mindenbe beleún és senkit sem tesz boldoggá. És nem tetszik amit látok.

 

Én vagyok a benzines kanna és a gyufa is.

 

Raquel egy nő volt a férfiak világában, egyedülálló anyaként egy válás közepén. Olyan nő, akit bántalmazott a volt férje. De ott Berlin mellett jól érezte magát, mint egy tanár a lázadó diákjai előtt. Aki nem nézi tétlenül, hogy hülyét csináljanak belőle.

 

Menjen ki, és kürtölje világgá, hogy én már nem érzek semmit. Úgyhogy nyugodtan bejöhetnek és lelőhetnek.

 

Akárcsak a sakkban, ahhoz, hogy nyerj, vannak helyzetek, amikor fel kell áldoznod egy bábudat, ez esetben a legértékesebbet, a trójai falovunkat.

 

Tudják, mi az a járulékos veszteség? Az Egyesült Államok találta ki a vietnámi háború során, amikor nem voltak elég tökösek ahhoz, hogy elismerjék civileket öltek meg. Akkor is használjuk, ha szabadulnánk a bűntudattól, egy bumerángtól. A Professzoral pontosan ugyanez történt.

 

A remény olyan, mint a domino, ha egy eldől, borul az egész.

nagy pénzrablás idézet, tokyo, A remény olyan, mint a domino, ha egy eldől, borul az egész.

Hány csapást tudunk elviselni az összeomlás előtt? Ha Raquel Murillo vagy, sokat. De van egy rossz oldala annak, ha Te vagy a boxzsák. Ha folyamatosan ütnek, a végén te is összeesel, és abban a pillanatban az ütések súlya egyszerre nehezedik rád. Nem látott, nem hallott, nem gondolkodott, csak ment. Már minden mindegy volt, csak azt akarta, hogy vége legyen.

 

A Professzor a terv minden részletét milimiéterre megtervezte, a rendőrök lépéseit, a csapat esetleges hibáit, a túszok viselkedését, minden lehetséges opciót. De hirtelen, mikor azt hitte, hogy mindent ő irányít, kiderült, hogy mégsem. Álmában sem hitte, hogy a terv tökéletes kivitelezéséhez  ölnie kell majd. Megölni annak a nőnek az anyját, akibe beleszeretett. És nyilván erre nem lehet felkészülni.

 

Végsősoron mi emberibb, mint harcolni a túlélésért.

 

Nem lehet könnyű nőnek lenni ennyi zsaru között, ahogy egy rablóbandában sem az. Kevesen vagyunk, úgyhogy gyakran kénytelenek vagyunk tököt növeszteni.

 

Nehogy azt higgyék, hogy mi nem számolunk a következményekkel. Nem, nekünk ugyanolyan fontosak, mint másnak, de mi csak akkor eszmélünk fel, amikor már túl késő. Csak akkor látjuk a következményeket, amikor ott vannak az orrunk előtt.

 

Ha éveken át megszállottan agyalsz valamin, abban a világban élsz. Az lesz a tökéletes világod. De ez a terv már nem csak a Professzoré volt, hanem mindannyiunké. Amit együtt csesztünk el. A Professzor most először érezte  gyengének magát. És úgy érezte Raquel karjaiban talál a legjobb menedékre, az egyetlen menedékre.

 

Ha ezt túléljük, leteszem a fegyvert, esküszöm, még a búcsúban sem lövök célba.

 

A boldogság olyan, mint a villám. Egy pillanatig tart, és utána zuhansz. Bár a mennyből édesen hosszú a zuhanás.

 

Ha adhatok egy tanácsot rablás közben nincs szerelem. Balszerencsét hoz.

Balszerencse idézetek

 

Azok a fontos pillanatok, amikor megértjük, hogy már nincs visszaút. Amikor átlépsz egy határt, és nem fordulhatsz vissza. Nincs hátraarc. Minden meg fog változni, de te kapaszkodsz a jelenbe, mintha meg tudnád előzni a katasztrófát.

 

Egy másodperc alatt elbaszódhat minden. Amikor a tarkódon érzed a halál leheletét, már tudod, hogy semmi sem lesz olyan, mint eddig. És mindent meg kell tenned a túlélésért.

 

Mindannyiunk szívén ott van az orvlövész célkeresztje, de az az igazi rémület, amikor nem téged ér a golyó, hanem egy olyan embert talál el, akit szeretsz.

 

Nálam jobb vezetőt keresve sem, találnál, mert amikor eldurvulnak a dolgok, megoldom. Ezt nem lehet megtanulni, erre születni kell.

 

Mindig találhatunk valami szép emléket, és minél nagyobb gáz van, annál szebbnek tűnnek a múltbéli napok.

 

Ilyenkor felértékelődik a szerelem. Mert nem tudod, hogy melyik perc az utolsó, az adrenalintól 1000 fokon égsz, semmit sem akarsz későbbre hagyni.

 

Ma véget ér valami, de ez a következő életed első napja.

 

Nem az a típus vagyok, aki a sitten öregszik meg. Inkább megszököm, és ha a testem nem tud megszökni, legalább a lelkem tegye meg.

Professzor

Az emberek éveken át tanulnak, azért, hogy pénzhez juthassanak, ami a legjobb esetben is csak egy szar fizetés. Mi öt hónap? Én ezen töröm a fejem sokkal régebb óta, hogy többé ne kelljen dolgoznom, és nektek se, és a gyerekeiteknek se.

 

Milyen ruhát visel? Nem gondolja, hogy a ruhánk sokat elárul a személyiségünkről?

 

Néha a fegyverszünet a háború legfontosabb része.

 

Ha valaki szerelmes, akkor rózsaszínben látja a világot, minden csodálatos, és az ember átalakul egy cuki plüssmackóvá aki éjjel-nappal mosolyog. Aki szerelmes az nem kiabál és hordja le a munkatársait.

 

A világon mindent úgy szokás mérlegelni, hogy mit nyerhetünk és mi veszíthetünk.
És ebben a pillanatban azt hiszik, hogy nem veszíthetnek semmit.
És ha valaki ebben a hitben él, erős lesz, viszont mi most megmutatjuk nekik hogy nagyon sokat veszíthetnek.

 

Nyomozó elnézést, nem ismerek magára. Maga egy értelmes nő, és eddig megvolt köztünk a kölcsönös tisztelet mind szakmai, mind személyes részről. Sőt, azt merem mondani, hogy van benne vonzalom is, a részemről.

 

Mindent elterveztem, Raquel, mindent, tényleg mindent, nagyon sajnálom, mindent elterveztem, kivéve azt, ami kettőnk közt történt, megszegtem a saját szabályaimat, sajnos ezzel az egy változóval nem számoltam, hogy beléd szeretek.

 

Csodálom a cinizmusodat, de ha ez a nő él, azt nem feltétlenül neked köszönheti.

 

A gyengeségünk nem bennünk van, hanem abban, amit kint hagytunk.

 

Van valami, amit tényleg ellopunk. Időt fogunk lopni a rendőrségtől.

 

Elismerem, hogy nyerésre áll nyomozó, de ez csak egy csata, ami össze nem hasonlítható a háborúval.

 

Fontos, hogy visszavegyük az irányítást, aminek az empátia lesz az eszköze. Teremtünk egy bizalmas légkört, sokkal erősebbet, mint ami addig a pillanatig volt.

 

Sokat gondolkoztam azon, hogy változtathatnánk át a túszainkat a társainkká. És végül arra jutottam, hogy pénz vagy szabadság.

 

Ha megfigyelitek az emberek ösztönösen mindig azoknak az oldalán állnak, akik gyengébbek, a vesztesekén. Így ha megmutatjuk a világnak a gyengeségeinket, a sebeinket, hogy már közel állunk a megadáshoz, akkor az emberek beleborzonganak.

 

Te voltál az egyetlen rés a tökéletes terven, ami már nem tökéletes. Tudod, hogy miért? Mert ha még sikerrel is járunk, és minden a terv szerint halad, akkor is cseszhetem, mert soha többé nem látlak. Szerinted a terv része volt, hogy beleszeretek a vezető nyomozóba?

 

Egy rablással kezdjük, de valójában a rendszert támadjuk meg. Ezúttal kiállunk valamiért, és azt mondjuk, hogy ebből elég volt.

 

Nyugodj meg, fogd fel úgy, mint egy sakkjátszmát, csak épp a sakk világbajnokság döntőjében, úgyhogy egy kicsit hosszú lesz. Lesz egy megnyitó és egy játszma, két különböző stratégiával. És a végén sakk-matt.

 

Ez a maszk mára már szimbólummá vált az egész világon. Az ellenállás, a kétség és a felháborodás szimbóluma. Elképesztő, hogy milyen sokakat inspirált.

 

Tudjátok mi az az aikido? Mikor az ellenség erejét használjuk a harcaban.

 

A hallás és a félelem egyesítése a legjobb paranoia kiváltó kombó. Bármit el fognak hinni nekünk.

 

Ez már nem csak egy rablás, hanem csapás a rendszerre. Ez már háború, e szerint cselekedj!

 

Ugyanúgy viselkedsz, mint azok, akik leszoktak a cigiről. Elkezdik gyűlölni a dohányt, a füstöt és azokat akik dohányoznak. Ők a legádázabb ellenségei a ciginek, Te is így vagy a rendőrséggel. Gyűlölöd a rendőrséget, mert tönkretettek, és mert el akarták venni a lányodat, és mert elfogató parancsot adtak ki ellened. Az a helyzet, hogy bosszúra szomjazol, és nem Tokyora, Rióra és Berlinre gondolsz, hanem magadra.

 

Egy sakkjátékos vagyok, és Bobby Fisher sosem állt volna ki Szpasszkij ellen a nőjével.

 

A terv minden váratlan fordulatra kiterjed, beleértve a halálomat is.

 

Te vagy a legszexibb nő a világon, de főleg az eszedért szeretlek.

 

Berlin

Egy életed van, úgyhogy élvezd, amíg véget nem ér a buli!

nagy pénzrablás idézet, tokyo, Egy életed van, úgyhogy élvezd, amíg véget nem ér a buli!

Észre vetted már, hogy a horrofilmek elején mindig van egy szereplő, aki pont egy olyan jófiú, mint te, akinek az arcára van írva a végzete? Aztán elbukik. Mindig meghal.

 

Tudod milyen 5 válás? Ötször hittem, hogy szerelmes vagyok.

 

Mit ér az élet egy kis kocázat nélkül? Hisz épp ez teszi izgalmassá!

 

Csak egyetlen feladatotok van. Legyetek profik!

 

Mindannyian meghalunk, de igyunk arra, hogy még élünk!

nagy pénzrablás idézet, berlin, Mindannyian meghalunk, de igyunk arra, hogy még élünk!

A halál egy új esélyt ad az életre.

 

Csak egy tolvaj érzi tulajdonának, ami nem az övé.

 

Bár fontos az etika Nairobi, de az esztétika is.

 

Állítólag a rendőrök nem hülyék, de annak tűnnek.

 

Mennyi lehet egy túsz minimálbére? Én 1 millió euróra gondoltam, tisztán, adók nélkül.

 

Nem vagyok a demokrácia híve, de most kedvem támadt hozzá.

 

Fontos, hogy mindig humorral kezeld a halált.

 

Egész életemben egy rohadék voltam, de ma méltósággal akarok meghalni.

 

Olvasd el ezeket is:

 

Helsinki

Mert hidd el, hogy a szerelemhez nagyobb bátorság kell, mint a háborúhoz.

 

Denver

Monica: 60 óra alatt nem leszel szerelmes.
Denver: 60 óra alatt? Ezalatt lábon lőttelek, és kivettem a golyót, megtudtad, hogy terhes vagy, döntöttél az abortuszról, majd a nős pasidról, és lefeküdtél velem. Adj 24 órát és megkérem a kezedet.

 

Mi nem vagyunk Bonnie és Clyde. Baszki te egy titkárnő vagy, és nem pedig a Rambo.

 

Készen állsz, komoly? Mert részt vettél a Professzor gyorstalpalóján a bűnözők nyári táborában?

 

Tokyo egy Maserati és mindenki Maseratit akar. És hogyha ott hagyod a Maserattidat az utca közepén nyitott ajtókkal, akkor valami nagyon nem stimmel veled.

 

Stockholm

Anya vagyok, és a feleséged és egyben rabló is.

 

Alicia Sierra

Mondd, hogy nyájastul kell kihajtanom a juhászt abból a k..va bankból!

 

Ez a fickó a rablás Einsteinje, mi meg a wc ablakon mászunk be az épületbe.

 

Most rohadt ideges vagy, igaz? Ő viszont az összeomlás szélén áll.

 

Mindig ott kell lecsapni, ahol a legjobban fáj. Támadnunk kell, egyenesen a szívükbe.

 

Professzor, még csak 5 perce özvegy, de már nőket hívogat? Csibész! Igazi szoknyapecér!

 

A szerelem a börtönben olyan, mint egy nyitott csap, piszok gyorsan el tud apadni.

 

A bűncselekmények legnagyobb ellensége nem a rendőrség, hanem a siettség.

 

Tárgyaláshoz nyomja meg az 1-es gombot, ha feladná magát 2-es gomb, ha az érdekli, hogy mi van rajtam, az #.

Moszkva

Ha mindenki teszi a dolgát, de nem jön össze, az benne van a pakliban. De ha azért nem sikerül, mert szeszélyeskedsz mint egy ovis, és minél előbb le akarod tudni a melót, azt nem engedem meg, úgyhogy szedd össze magad, 10 nap van hátra. Életedben most először fejezd be, amit elkezdtél.

Rió

Még soha nem szerettem senkit ennyire. Ami azért nem rossz 22 évesen, de 70 évesen is így fogom gondolni.

 

Ez a mi problémánk, mi akarunk lenni a jó fiúk, de a háborúban ilyen nem létezik.

Bogota

Ilyen telóm volt 5 évig és csak egyszer töltöttem.

 

Ne baszakodj velem! A kurvára velem jössz producereitől bemutatjuk az aranykovács című filmet.

 

Kisapám, elkezdtünk improvizálni, és az egyenlő az öngyilkossággal.

 

Palermo

Elég irónikus nem, hogy csak erőszakkal lehet megőrizni a békét.

 

Mert a pokolban nincs jó és rossz oldal.

Tamayo ezredes

Nem arról híresek, hogy a könnyebbik végét fogják meg a dolgoknak.

 

Mi ütött beléd? Az utcán belebotlottál egy civil szervezetbe?

 

A 3 grácia most megutatja a rablás kedves arcát.

 

Arturo

Védekezni csak úgy olasz módra? Mikor nálunk játszik a kis Messi, vagy Neymar vagy Christiano Ronaldo?

 

Igazgató

A rendőrség túszokat lát bennünk, a hadsereg csak járulékos kárt.

Torres

Maguknál jobban dolgozom, mint eddig egész életemben. Tudja, hogy ez miből áll, tudja, hogy erre a csodálatos szakmára születni kell. Nem volt még ilyen főnököm mint maga, Nairobi kisasszony.