Advent idézetek

advent idézetek

Advent, a karácsony előtti négyhetes készülődés időszaka. Az advent szó az Adventi Domini vagyis az Úr eljövetele kifejezésből származik. Az advent a türelemről, várakozásról, szeretetről szól, hogy felkészítjük lelkünket az ünneplésre. Ehhez a készülődéshez gyűjtöttünk össze adventi idézeteket magyar és külföldi szerzőktől, ismert emberektől.

Advent idézetek

„Advent csodás feladata, hogy felélesszük magunkban a jóság emlékeit és kinyissuk a remény kapuit.”

XVI. Benedek pápa

 

„Advent növeli a reményünket, a reményt, ami soha nem okoz csalódást. Az Úr sosem hagy cserben minket.”

Ferenc pápa

 

„Advent a türelem, mikor az Úr az ígéret embereivé tesz minket egy türelmetlen világban.”

Stanley Hauerwas

advent idézet türelem

 

„Az ádventi várakozás hasonlít a megemlékezéshez, de valójában mindennél távolabb áll tőle. Valódi várakozás. Pontosabban úgy, ahogy a szeretet mindennél valóságosabban vágyakozik az után, akit magához ölel és örök újszülöttként a karjai között tart.”

Pilinszky János

„Advent annak az időszaka, mikor meg akarjuk hallani a lépteket. Nem hallod a lépteket, ha magad is rohansz.”

Bill McKibben

„Van-e érzés, mely forróbban és sejtelmesebben megdobogtatja az emberi szívet, mint az ünnep és a várakozás izgalma?”

Márai Sándor

advent idézet, márai sándor

Idén karácsonykor, mikor Krisztus eljön meleg szívet fog-e találni? Töltsd az adventi időszakot úgy, hogy szereted és szolgálod a többieket Isten saját szeretetével és gondoskodásával.

Teréz anya

Most, hogy itt van advent, megkapom a lehetőséget, hogy felfüggesszem minden várakozásomat és inkább élvezzem a rejtélyt.

Jerusalem Jackson Greer

Advent az ígéretek ideje, még nem a beteljesedés ideje.

Alfred Delp

advent idézet igéret

 

„Az advent egyik lényeges paradoxonja: hogy amíg Istent várjuk, mindvégig Istennel vagyunk, hogy bár biztosnak kell lennünk Isten érkezésében, vagy a saját hazatérésünkben, már otthon vagyunk. Amíg várunk, bíznunk kell, hinnünk kell, de ezt a hitet Isten kegyelme adja. Mint minden spirituális tudásnál, két dolog igaz és egyformán igaz egyszerre. Az elme nem képes felfogni a paradoxont; ez a lélek ismerete.”

Michelle Blake

„Itt egy illusztráció adventről gyerekeknek, és  mindnyájunknak akik voltunk gyerekek és emlékszünk milyen volt gyereknek lenni. Képzeld el, hogy anyukádat elveszted a boltban, elkezdesz félni és pánikolni, nem tudod merre menj, és az egyik sor végére szaladsz, és amikor már elkezdenél sírni, meglátsz egy árnyékot ami pont úgy néz ki, mint az anyukád. Ez boldoggá tesz és reményt ad. De melyik a jobb? A boldogság, mikor meglátod anyukád árnyékát, vagy amikor anyukád odalép hozzád?

Ugyanaz, mikor Jézus eljön, hogy a főpapunk legyen. Ez a karácsony. A karácsony, amikor az árnyék helyébe a valódi lép.”

John Piper

 

„Szerintem nem értjük meg addig adventet jól, amíg nem úgy látjuk hogy készülődés egy forradalomra.”

Robert Barron

„Advent lehetőséget ad, hogy meggyógyuljunk egy négy hetes út alatt. Négy vasárnappal karácsony előtt kezdődik és karácsonyig tart. A hűség pillanataiban lélegezhetünk és segít felismerni, hogy Isten dolgozik.”

Louie Giglio

Melyik adventi idézet a kedvenced?

Nézd meg ezeket is!

.