Ékszer idézetek

ékszer idézetek

Ékszer idézetek képekkel ismert emberektől, filmekből, dalszövegekből.

„Amit az emberek csak fényes kavicsnak vélnek, abban az ékszerész felismeri a gyémántot.”

Anthony de Mello

„A férfi és a nő két olyan ékszerdoboz, amelyek egymás kulcsát tartalmazzák.”

Karen Blixen

„A szeretet legyen egy kis tokban egy kicsi ékszer. Ne két tonna aranyat öntsenek rám, mert az agyonnyom.”

Vavyan Fable

ékszer idézet, vavyan fable

„A mosoly a legelőnyösebb ékszer, amit egy hölgy csak viselhet.”

Susanna Clarke

ékszer idézet susanna clarke

„Azok a férfiak, akiknek ki van lyukasztva a fülük, felkészültek a házasságra. Ismerik a fájdalmat, és már vásároltak ékszert.”

Rita Rudner

„Csodálni kell a nőket: ha nem is mindig az alkotást és az eredményt, legalábbis a szándékot, mellyel alkotnak. Ha egy közepes művész, festő vagy író élete minden szellemi feladatának kivitelét olyan műgonddal, hajtaná végre, mint ahogy a nők minden nap, néha többször is, összerakják magukat, rizsporból, hajból, körömfestékből, rongyokból és ékszerekből, ha minden művész úgy vigyázna az árnyalatokra, a kifejezés finomságára, mint egy áruházi pénztárosnő vigyáz szemöldökének vonalára, vagy mitesszerei nyomára az arcbőrön, vagy kézbőrének finomságára: minden festő Murillo lehetne és minden író Proust. Nagy művészek a nők; sajnos, művük romlandó.”

Márai Sándor

„Az élet néha rákényszerít, hogy olyanok legyünk, amilyenek nem akartunk lenni. Ilyenkor próbálunk belekapaszkodni régi énünk egy kis darabkájába. Mondjuk egy tetoválásba, vagy egy ékszerbe, egy aprócska emlékbe, ami felidézi, hogy ez vagyok én valójában.„

Így jártam anyátokkal c. film

„A szép emlékek elveszett ékszerek.”

Paul Valéry

ékszer idézet, paul valery

„Ékszer a lelked,

Gyermek, hova rejtselek?

Ékszer a lelked,

Félek, eltöröm fényedet.”

Kimnowak

„Minden szerelem hazugság, s csak egy szerelem van a világon, és azt nem a kottaüzletben árulják, hanem az ékszerésznél, ahol a két karikagyűrűt veszik, ez az egyetlen szerelem, az unalom, a betegség, az elcsúnyulás, a másfelé való álmodás, az ezerszer szökni, menekülni akarás és mindig ottmaradás: egymással szemben ülve nézni az egymás vénülő képét és végignézni a másiknak a haldoklását, ez a szerelem.”

Cserna-Szabó András

„Te vagy az ékszer,

te vagy a dicséret, ha megérdemlem,

te vagy az öröm,

te vagy a szerviz, hogyha nem működöm.”

Copy Con

„A napok sorát fűzd fel egy nyakékre. Minden egyes nap egy újabb gyöngyszem lesz ékszereden. A csiszolatlan gyöngyöket finoman illeszd egymáshoz, hogy kezed nyomán ragyogjanak csöndes, békés fénnyel. Mintha ékszerészmester volnál, aki különös gyöngysorok alkotására született – így éld az életed.”

Hioszi Tatiosz

„Azok a nők, akik szeretik az ékszereket, rögtön megismerik az igazit, még akkor is, ha korábban csak bizsut láttak.”

Pierre Magnan

„A mester a kezébe vette az anyagot… az ezüstöt. A holt fémet. Aztán alakítani kezdte. Formálta, kerekítette, vékonyította, szélesítette. Keze alatt kezdett kialakulni az ékszer. A gyűrű. Ami még kapott egy különleges mintát, egy szimbólumot, az élet jelképét. így lett kész a gyűrű. Egy egyszerű, pénzben alig mérhető ékszer. Mégis értékesebbé vált minden gyémántnál, aranynál, bármilyen megmunkált, szemnek csodálatos ékszernél. Mert egy napon csoda történt. A holt ezüst élő gyűrűvé lett. Szíveket összekötő ékszerré.”

Csitáry-Hock Tamás

Válaszd ki kedvenced az ékszer idézetek közül, vagy nézz szét egy arany ékszer webáruház virtuális polcain.